Interní vyšetření a jeho význam i návaznost na další obory

Interní lékařství patří k nejdůležitějším oborům klinické medicíny, a to nejen díky své klíčové roli v prevenci a diagnostice, ale také svou provázaností s ostatními lékařskými obory. Nezaměřuje se pouze na jednotlivé orgány, ale na tělo jako celek, který zkoumá v souvislostech. Díky tomu mnohdy úzce spolupracuje s ostatními obory medicíny – kardiologií, gastroenterologií, imunologií, endokrinologií a diabetologií, hematologií, pneumologií aj.

interní vyšetření

K Internímu vyšetření se přistupuje v rámci prevence a diagnostiky, při léčbě chronických chorob i během předoperační přípravy nebo také před nástupem do lázní. Nejčastěji ho absolvují pacienti s onemocněním oběhové soustavy, jako je např. vysoký krevní tlak či ischemická choroba srdeční, metabolickým onemocněním - nejčastěji diabetes mellitus aj.. Absolvovat byste jej ale měli také v případě, že Vás trápí vleklé nespecifické zdravotní obtíže, může totiž pomoci identifikovat jejich příčinu, kterou lze pak ve většině případů vhodně zvolenou cílenou terapií efektivně léčit.

V Innova Healthcare si význam interního vyšetření uvědomujeme, i proto jsme jej zařadili  do našeho Programu komplexní preventivní péče jako základní stavební kámen komplexních preventivních prohlídek. Ty jsou sestaveny tak, aby za minimum potřebného času poskytly maximum informací o Vašem aktuálním zdravotním stavu.

Internistka Vám v rámci komplexní preventivní prohlídky provede celkové interní vyšetření založené na podrobné anamnéze, fyzikálním vyšetření vč. EKG a laboratorních testech. Výstupem z prohlídky je souhrnná lékařská zpráva s výsledky a doporučeními. V případě klinických zjištění se o Vás rádi postaráme i v rámci Navazující komplexní péče.

Více informací o Programu komplexní preventivní péče najdete zde.

 

 

Podobné články

28. 11. 2023

Cizí těleso nebo neznámá látka v oku: Jak probíhá první pomoc a případná léčba?

20. 10. 2023

Nejčastější oční vady u dětí: Jak probíhá vyšetření a léčba?

18. 8. 2023

Biologická léčba sítnice: V čem spočívá a pro koho je vhodná?

Z ostatních klinik

5. 4. 2024

Rozhovor s MUDr. Josefem Doležalem: Chirurgie v Lípě se neustále rozvíjí

4. 4. 2024

Kdy se obrátit na praktického lékaře? Registrujeme nové pacienty!

3. 4. 2024

Akční dubnová nabídka - Lékárna Poliklinika Hůrka

Nahoru