Naši lékaři jako přednášející na prestižních oborových akcích

Lékaři z našich zdravotnických zařízení stíhají kromě péče o pacienty i přednášky na oborových akcích. Spousta z nich patří ke špičkám v oboru, a tak svoje znalosti a zkušenosti předávají dál. Příkladem jde Oční klinika JL v čele s doc. Jánem Leštákem nebo doc. Šárkou Pitrovou. Kde vystupovali naposledy?

Prvním z přednášejících je zakladatel Oční kliniky JL – Doc. MUDr. Ján Lešták, CSc., MSc., FEBO, MBA, LL.A, DBA, FAOG, který patří k uznávaným oftalmologům a zastáncům inovativních metod. Nikoho tedy asi nepřekvapí, že na konci května vystupoval na 28. Dni ambulantní oftalmologie. Společně s Ing. Martinem Kynčlem zde vedl přednášku o významu magnetické rezonance očnice a mozku při diagnostice patologických stavů.

Na dubnové konferenci Futurum Ophtalmologicum ve Špindlerově Mlýně nás zase reprezentovala Doc. MUDr. Šárka Pitrová, CSc., FEBO. Její přednáška nesla název Efektivita mikropulzní cyklofotokoagulace a zaměřovala se zejména na pacienty s výraznými glaukomovými změnami. Tato metoda laserové operace představuje jednu z možností, jak operovat zelený zákal v pokročilém stádiu. Vzhledem k zásahu do řasnatého tělíska má své příznivce i odpůrce, ale v každém případě dosahuje velmi dobrých výsledků.

Za účasti našich lékařů doc. Leštáka a doc. Pitrové proběhla ale i další dubnová akce. Byly to Pražské glaukomové dny, které  se konaly 14. a 15. 4. 2023. Ani zde nechyběla podobně zajímavá témata. Doc. Lešták se tentokrát věnoval normotenznímu glaukomu, což je zelený zákal bez zvýšeného nitroočního tlaku. A doc. Pitrová opět přednášela o mikropulzní cyklofotokoagulaci při terapii šedého zákalu.

Všem třem lékařům moc děkujeme za reprezentaci Oční kliniky JL i za obrovský přínos celému oboru a do dalších let jim přejeme mnoho úspěchů v pracovním i osobním životě.

 

 

Podobné články

28. 11. 2023

Cizí těleso nebo neznámá látka v oku: Jak probíhá první pomoc a případná léčba?

20. 10. 2023

Nejčastější oční vady u dětí: Jak probíhá vyšetření a léčba?

15. 9. 2023

Interní vyšetření a jeho význam i návaznost na další obory

Z ostatních klinik

5. 4. 2024

Rozhovor s MUDr. Josefem Doležalem: Chirurgie v Lípě se neustále rozvíjí

4. 4. 2024

Kdy se obrátit na praktického lékaře? Registrujeme nové pacienty!

3. 4. 2024

Akční dubnová nabídka - Lékárna Poliklinika Hůrka

Nahoru